Welkom op de website van Canadian War Graves Nederland

De Stichting Canadian War Graves Nederland is een samenwerkingsverband van 3 militaire erevelden in Nederland waar duizenden - voornamelijk Canadese - soldaten liggen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

De Stichting stelt zich ten doel om al deze militairen een ‘gezicht’ te geven door hun levensverhalen samen te stellen, te illustreren en te publiceren in een digitaal monument.

LEVENSVERHALENlink naar levensverhalen

Het is nu al mogelijk om een groot deel van de biografieën te raadplegen. Klik op de foto hiernaast en u kunt kennis nemen van de tot nu toe in het digitale monument opgenomen foto’s, afbeeldingen, documenten en levensverhalen.

Wilt u meer weten over de doelstellingen van de Stichting Canadian War Graves Nederland, klik dan hier.

Op 4 juli 2019 is het Convenant van Samenwerking tussen de Oorlogsgravenstichting (OGS) en de Stichting Canadian War Graves Nederland (CWG NL) getekend. Dat geeft CWG NL een unieke mogelijkheid om, gebruikmakend van de database van de OGS, levensverhalen en foto`s van de in Nederland begraven en herdachte Canadese militairen toegankelijk te maken. Klik hier voor meer informatie.